SPR!TZL logo

Spr!tzl Festival 2020

Vrijdag 3 juli - Felix Meritis

Voor het derde opeenvolgend jaar strijken we met het Spritzl festival neer in het centrum van Amsterdam. Ditmaal in het gloednieuwe Felix Meritis! Op deze prachtige zomeravond presenteren we een programma vol muziek, dans, mime, zang en pop-up performances. Nieuw talent op onverwachte plekken. Na een avond langs vele hoeken, gangen en zalen sluiten we af met een afterparty.

Laat je tijdens dit minifestival overvallen, verrassen en op het verkeerde been zetten met werk van de drie Spritzl-makers en werk van andere dwaze kunstenaars. En dat allemaal op een bijzonder locatie. Voor één avond nemen we het Felix Meritis over en creëren ons eigen Spr!tzl universum. Dwaal mee met deze Spritzl guided tour! 


Hoofdprogramma

King Sisters – Tonen  
De zussen Joske, Annelie en Marthe Koning voelen zich tot elkaar veroordeeld en kunnen tegelijk niet zonder elkaar. Op het podium hebben ze een chemie die zowel warm als wringend is. In hun nieuwe interdisciplinaire voorstelling onderzoeken ze het fenomeen identiteit. Wie zijn we en wat bepaalt onze identiteit?  Welke rol neem je aan wanneer je bekeken wordt?

Jerzy Bielski - NO-ONE SHOW           
Als maker creëert Bielski expressief muziektheater. Zijn werk is robuust maar tegelijkertijd verfijnd en breekt door de conventies van het begrip geluid. In dit tijdperk waarin artificiële intelligentie, ons wereldbeeld beïnvloed, vraagt Bielski zich af of de artiest straks nog een essentieel onderdeel van een live performance zal zijn. Een voorstelling over de definitie, maar ook de grenzen van humanisme in de 21ste eeuw.

Yung-Tuan Ku - What the Boys Taught Me    
Mime, muziek en mannen zijn de hoofdingrediënten van deze voorstelling. Geïnspireerd op de roman What the boys taught me van de Taiwanese schrijver Kang-Yung, reflecteert Yung-Tuan Ku op haar eigen ervaring met mannen; de problematische relatie met haar vader, mooie maar ook pijnlijke ervaringen met vriendjes, respectloze commentaren van collega’s en de leraar die haar (en andere studenten) tot zijn bezit wilde maken. Deze overpeinzingen resulteren in een muzikale mime-voorstelling, over de afstand tussen meisjes en jongens en over de vraag of geslacht er echt toe doet.

Spr!tzl is het jonge-makersatelier van productiehuis Silbersee: een research- en development ruimte voor experimentele creaties.

Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.