SPR!TZL logo

Spr!tzl Finale 2018

4 juli - Muziekgebouw aan 't IJ - Grote Zaal
Klik hier voor kaartverkoop

Dans, pop, theater, een surrealistisch concert en alles er tussenin. Dat kun je verwachten van de drie Spr!tzl-makers die het afgelopen half jaar onder de hoede van Silbersee hun dwaze idee tot bloei brachten. Manuel Kiros Paolini, met zijn collectief Teddy’s Last Ride, Akim Moiseenkov & Dave Wismeijer met hun band Stopcontact en Thanasis Deligiannis werden door de Spr!tzl-jury geselecteerd uit zo’n 70 aanmeldingen. Aan het slot van deze finale is het aan het publiek om één van de drie makers te bekronen met de publieksprijs van € 5000,-.

De kick-off op 21 juni in TOON Amsterdam is helaas komen te vervallen.

Eerste generatie Spr!tzl makers bekend

11-10-2017 | Manuel Kiros Paolini, Thanasis Deligiannis en Akim Moiseenkov zijn de eerste drie deelnemers van Spr!tzl. Zij zullen aankomend half jaar onder mentorschap van Silbersee en diverse coaches hun projectplannen gaan uitwerken. Afgelopen december vond in The Loft in de A’DAM Toren de kick off plaats waar de winnaars bekend werden gemaakt. Eerder die dag hadden verschillende formaties hun ideeën gepitcht voor de jury bestaande uit Roni Haver (Club Guy & Roni), Henk Heuvelmans (Gaudeamus), Joop Mulder (Sense of Place) en Romain Bischoff (Silbersee).

De jury koos voor de plannen van danser en theatermaker Manuel Kiros Paolini met zijn groep Teddy’s Last Ride, componist en regisseur Thanasis Deligiannis met zijn muziektheatergroep I/O en live electronics-performer Akim Moiseenkov met zijn groepsleden Dave Wismeijer en Jelle Huiberts. Zij ontvangen een ontwikkelbudget van 15.000 euro om hun project verder te ontwikkelen. De resultaten zullen te zien zijn tijdens het eerste Spr!tzl festival op 7 juli 2018.

Met Spr!tzl wil Silbersee jonge makers uit allerlei hoeken van het kunstenveld de gelegenheid bieden om nieuw werk te ontwikkelen dat de grenzen van hun eigen kunstdiscipline te buiten gaat.

Spr!tzl teaser

Bowie Verschuuren