SPR!TZL logo

11 juli première Spr!tzl XXS

Ook Spr!tzl heeft zich moeten aanpassen aan de vernieuwde situatie. Na geaccepteerd te hebben dat we deze editie niet fysiek, met publiek, kunnen uitvoeren, hebben we een ander format bedacht. Omdat ons engagement voor jonge makers die nieuwe wegen willen bewandelen niet stopt, brengen we Spr!tzl XXS. 11 juli is de première van deze korte film, gefilmd in Museum van Loon, waarin we de Spr!tzl talenten alsnog aan het publiek presenteren.

We stellen hieronder de makers alvast aan je voor!

KING SISTERS 
De zussen Annelie (zangeres), Marthe (performer en beeldend kunstenaar) en Joske (performer en theatermaakster) vormen het interdisciplinaire collectief King Sisters. Aankomend jaar ontwikkelen ze een performance waarin ze de spanning tussen collectiviteit en individualiteit onderzoeken. Als samenwerkende zussen zijn ze zich bewust van de invloed die ze hebben op elkaar en het werk dat ze maken. De kernvraag van hun project is de frictie tussen je publieke en privé identiteit. Wat voor invloed heeft een publiek op je identiteit?

YUNG-TUAN KU
De uit Taiwan afkomstige percussionist en theatermaker Yung-Tuan Ku maakt aankomend jaar de voorstelling What the boys taught me. Voor dit project heeft ze Che-Sheng Wu, Jochem Stavenuiter en Ide van Heiningen uitgenodigd om zich bij haar te voegen. In de voorstelling zal ze de door mannen gedomineerde wereld en haar relatie tot mannen gaan onderzoeken. De drie mime-spelers zal zij off stage manipuleren met slagwerk en live projecties.

JERZY BIELSKI

De Poolse componist, muziektheatermaker, muzikant en acteur Jerzy Bielski maakte tot nu toe interdiciplinaire projecten waarin hij samenwerkt met choreografen, regisseurs, geluidskunstenaars, filmmakers en schilders. Binnen Spr!tzl verlaat hij dit parcours en zal hij een solo ontwikkelen waarin hij op zoek gaat naar de definitie van het mens-zijn in de 21e eeuw.