SPR!TZL logo

House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee

Dit jaar daagt de tijd waarin we leven ons uit om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om onze Spr!tzl-makers en de talenten uit onze Vrijplaats aan het jullie en het veld te presenteren. Samen met cinematograaf Bowie Verschuuren, beeldend kunstenaar Jamel Armand, visual artist en componist Frank van der Steen en onder leiding van artistiek directeur Romain Bischoff ontwikkelden we een filmscenario waarin alle talenten vanuit hun eigen disciplines en kracht de revue passeren. Op 20 juli presenteren we hier House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee.

Het schilderachtige Museum van Loon vormt het decor waarin een museaal verleden en een muzikaal heden van talent van de toekomst samenkomt. In deze lyrische video-performance die aanvoelt als een koortsdroom, laten zij geen kamer van het museum onbespeeld en veranderen de statige portretten aan de wanden van het museum in een aandachtig publiek. House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee is een gelaagd audiovisueel document waarin verteller, spoken word artist en inmiddels vaste waarde van Silbersee Guus van der Steen je meeneemt op een multidisciplinaire trip door het House of Spr!tzl.   

Met deze film geven de talenten die aan Silbersee gelieerd zijn hun visitekaartje aan je af en zij vormt een warme uitnodiging hen ook in de toekomst te volgen. 

Museum Van Loon

Opengesteld voor publiek biedt Museum Van Loon sinds 1973 de bezoeker de unieke mogelijkheid om de woning van een Amsterdamse regentenfamilie te bezoeken. Het huis – ca. 1672 voltooid – is sinds 1884 aan de familie Van Loon verbonden en is ingericht met de familiecollectie meubelen, zilver, porselein en portretten. De bezoeker staat oog in oog met de bewoners van toen en ervaart de wooncultuur in de oorspronkelijke historische omgeving en sfeer. De geschiedenis van de familie Van Loon geeft daarbij aanleiding voor het organiseren van tijdelijke tentoonstellingen met de familiegeschiedenis, het huis of de collectie als uitgangspunt.Pieter Kooijman