Voor onze compacte en gedreven organisatie zijn we per direct op zoek naar een energieke en doortastende

Medewerker marketing & PR (24 uur)

Over ons

Silbersee is een caleidoscopisch gezelschap. Een enigszins chaotische familie van zielsverwanten rond zanger en boerenzoon Romain Bischoff. We zijn geworteld in opera, maar zetten de ramen en deuren wijd open voor eigenzinnige talenten uit de meest uiteenlopende genres en disciplines. Met de stem als oer-instrument geven we klank aan dat wat gehoord moet worden. Dat wat er écht toe doet; thema’s zoals inclusie, ecologie en artificiële intelligentie. We werken graag samen met anderen en maken voorstellingen over de wereld van nu en die van de toekomst.

We zijn te vinden op kleine en grote podia, festivals en op onverwachte binnen- en buitenlocaties. Silbersee ontvangt structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Onze ambities zijn groot. We willen in het veld de rol vervullen van voortrekker en vernieuwer. Niet alleen op artistiek, maar ook op maatschappelijk vlak. Dat spreekt bijvoorbeeld uit onze ambitie een klimaatpositief productiehuis te zijn.

Over jou

Als medewerker marketing en PR bij Silbersee ben je een belangrijke en waardevolle spil in deze compacte kernorganisatie. Jij vertelt het verhaal over onze producties en zorgt dat zoveel mogelijk mensen horen over onze klimaatambities. Je bent de bruggenbouwer en verbinder, die de artistieke en maatschappelijke ambities vertaalt naar prikkelende campagnes.

· Je voelt je thuis in een kleine, ambitieuze en gedreven organisatie die het niet schuwt om groot te denken. Je werkt goed in een team en zelfstandig op jouw vakgebied.
· Je bent een gesprekspartner voor de directie en het team en bepaalt mede het marketing- en communicatiebeleid.
· Je onderhoudt de website, ontwikkelt content voor social media, bouwt publiek voor de door jouw geschreven nieuwsbrieven en voert (samen met co-producenten en theaters) campagnes voor onze uiteenlopende producties.
· Je schakelt eenvoudig tussen communiceren met theaters, festivals en pers, (promotie)partners, vormgevers, fotografen en webbouwers.
· Dat je een creatieve geest hebt, vlot en met plezier schrijft in het Nederlands en Engels en goede communicatieve vaardigheden hebt, staat buiten kijf.
· Dat werkdagen soms eindigen nadat de laatste bezoeker het theater verlaten heeft of in het weekend vallen, is voor jou geen probleem.
· Je hebt relevante ervaring als marketeer in de podiumkunsten in een vergelijkbare functie of bent overtuigd van dat je klaar bent voor een volgende stap in je loopbaan.

Wat bieden wij?

· Een uitdagende en afwisselende baan, waarbij geen dag hetzelfde is, in een informeel team.
· Een programmering die langs de grote zalen in Nederland reizen, geënsceneerde concerten met de nieuwste muziek als ook locatievoorstellingen.
· Een fijne (bijna papierloze) werkplek in een licht pand aan de Zeeburgerdijk, met een grote keuken en gedeelde tuin.
· Salariëring is conform de CAO Toneel en Dans, schaal V. Het betreft een functie van 24 uur per week. Meer uren zijn bespreekbaar, je functie zal dan uitgebreid worden met andere taken.
· Silbersee onderschrijft de Code Culturele Diversiteit & Inclusie. We streven ernaar dat ons gezelschap een afspiegeling vormt van de samenleving. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Interesse?

Reageer dan op deze vacature graag vóór 23 oktober 2021. Stuur een CV en motivatiebrief naar harmjankeizer@silbersee.com onder vermelding van Medewerker marketing en PR Vertel in je motivatiebrief waarom jij denkt dat je geschikt bent voor deze functie, wat je meebrengt en wat je van ons verwacht. Voor meer informatie over Silbersee zie onze website: www.silbersee.com Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Harm-Jan Keizer, Zakelijk Directeur op 06 2497 6563.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 30 oktober 2023.