Homo Instrumentalis op Opera Forward Festival

In maart 2019 keert de multidisciplinaire voorstelling Homo Instrumentalis terug naar Amsterdam op het Opera Forward Festival.

Nadat de voorstelling zijn wereldpremière beleefde op het kunstenfestival Ruhrtriennale in 2017, was de voorstelling te zien in Nederland, België en Frankrijk. Artistiek leider Romain Bischoff beschrijft de productie als een viering van het kunnen van de (muzikale) mens en de technologie.

Homo Instrumentalis brengt vier composities bijeen die onze verhouding tot technologie verkennen: Machinations van Georges Aperghis, La fabbrica illuminata van Luigi Nono en Ode to Man (part I and II) van Yannis Kyriakides. Er klinkt bewondering voor het menselijk vernuft, angst voor onze industriële machinerie, maar ook genoegen over het comfort dat de digitale wereld ons verschaft. Homo Instrumentalis wordt gespeeld op in het Westergastheater op het Westergasterrein, een plek waar industriële geschiedenis en nieuwe ontwikkelingen elkaar ontmoeten.

The Financial Times over Homo Instrumentalis: 'Silbersee's performance seems beyond human.'

Te zien van 1 - 4 maart in het Westergastheater in Amsterdam. Meer informatie en tickets zie: www.operaforwardfestival.nl

Caroline Seidel