Aslan Muziekcentrum wint Amsterdamprijs voor de Kunst 2021

Op 11 oktober is de Amsterdamprijs voor de Kunst 2021 uitgereikt aan het Aslan Muziekcentrum. In aanwezigheid van wethouder kunst en cultuur, Touria Meliani en AFK-directeur Laurien Saraber werd Aslan door de jury tot winnaar benoemd in de categorie Bewezen Kwaliteit. De andere winnaars zijn Cherella Gessel in de categorie Stimuleringsprijs en Documentaire Klassen van makers Ester Gould en Sarah Sylbing in de categorie Werk van het Jaar. Silbersee en de Toneelmakerij zijn dan ook extra trots dat het Kinderkoor van het Aslan Muziekcentrum binnenkort meewerkt aan de voorstelling Hans en griet (7+). Tijdens de première op zondag 17 oktober zullen zo'n 27 kinderen op het podium staan in ITA Amsterdam. Ook tijdens de landelijke tournee is hun bijdrage op de videoschermen in het decor goed te horen en te zien. 


Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de kunst in de hoofdstad. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €35.000,- en een bijzondere keramische sculptuur: ‘Skyline Remix’ van kunstenaar Tim Breukers.

“De winnaars van de Amsterdamprijs 2021 maken uitgesproken kunst, die vanuit een bepaalde bescheidenheid gebracht wordt maar veel impact heeft op de kijker. Werk dat alle aandacht en waardering verdient, ook omdat het een impuls geeft aan vernieuwing in de kunst, en van de kunst.”

(AFK-directeur Laurien Saraber)