SPR!TZL logo

Nieuwe lichting Spr!tzl-makers 2019-2020

Tijdens de afgelopen Spr!tzl Finale op 5 juli in Muziekgebouw aan 't IJ werden de drie nieuwe Spr!tzl-makers bekendgemaakt. Aankomend seizoen zullen de King Sisters, Yung-Tuan Ku en Jerzy Bielski onder de vleugels van Silbersee een performance ontwikkelen. De uitkomsten zijn te zien tijdens de Spr!tzl Finale in juli 2020. We stellen de makers alvast aan je voor!

KING SISTERS 
De zussen Annelie (zangeres), Marthe (performer en beeldend kunstenaar) en Joske (performer en theatermaakster) vormen het interdisciplinaire collectief King Sisters. Aankomend jaar ontwikkelen ze een performance waarin ze de spanning tussen collectiviteit en individualiteit onderzoeken. Als samenwerkende zussen zijn ze zich bewust van de invloed die ze hebben op elkaar en het werk dat ze maken. De kernvraag van hun project is de frictie tussen je publieke en privé identiteit. Wat voor invloed heeft een publiek op je identiteit?
> Lees meer

YUNG-TUAN KU
De uit Taiwan afkomstige percussionist en theatermaker Yung-Tuan Ku maakt aankomend jaar de voorstelling What the boys taught me. Voor dit project heeft ze Che-Sheng Wu, Jochem Stavenuiter en Ide van Heiningen uitgenodigd om zich bij haar te voegen. In de voorstelling zal ze de door mannen gedomineerde wereld en haar relatie tot mannen gaan onderzoeken. De drie mime-spelers zal zij off stage manipuleren met slagwerk en live projecties.
> Lees meer

JERZY BIELSKI
De Poolse componist, muziektheatermaker, muzikant en acteur Jerzy Bielski maakte tot nu toe interdiciplinaire projecten waarin hij samenwerkt met choreografen, regisseurs, geluidskunstenaars, filmmakers en schilders. Binnen Spr!tzl verlaat hij dit parcours en zal hij een solo ontwikkelen waarin hij op zoek gaat naar de definitie van het mens-zijn in de 21e eeuw.
> Lees meer