Oi! We're in the news, again

Ontmoet de nieuwe generatie makers op de Spr!tzl Tage 2018

Spr!tzl is Silbersee’s atelier voor dwaze kunstenaars. Twee zomerdagen vol bruisend en nieuw talent presenteren nieuwe makers zich in A Lab, Tolhuistuin, A'DAM Toren en Muziekgebouw aan 't IJ.

Woensdag 4 juli – Voorstellingen Spr!tzl-lichting 2018 en publieksprijs

Afgelopen december heeft een interdisciplinaire jury uit zo’n 70 aanmeldingen drie makers geselecteerd die de kans kregen om hun ‘dwaze idee’ te realiseren. Na een half jaar van intensief werken en schaven, zijn Thanasis Deligiannis, Akim Moiseenkov & Dave Wismeijer en Manuel Kiros Paolini nu klaar om hun nieuwe producties aan het publiek te laten zien én om met elkaar de strijd om de publieksprijs van € 5.000 aan te gaan. De drie voorstellingen worden gepresenteerd op woensdagavond 4 juli in de grote zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ. De drie totaal verschillende makers staan garant voor een spannende en afwisselende avond. Zo brengt Thanasis Deligiannis een performance die ons terugneemt naar de herinnering van een vergeten zangeres brengen Moiseenkov & Wismeijer werk uit het Great American Songbook en presenteert Paolini met zijn danscollectief Teddy’s Last Ride een donker muzikaal sprookje waarin de moraal op scherp wordt gezet. De grote zaal van het Muziekgebouw wordt speciaal voor deze avond omgetoverd tot een verrassend nieuwe ruimte. Direct na afloop kan het publiek zijn stem uitbrengen op een van de drie makers en wordt de winnaar van Spr!tzl 2018 bekend gemaakt.


Zaterdag 7 juli – Nieuwe aanwas: Fresh Fish en bekendmaking Spr!tzl-lichting 2019

Zaterdag 7 juli staat in het teken van een nieuwe lichting talent voor de toekomst. Tijdens een afterparty in de Tolhuistuin maakt een vakjury bestaande uit Roni Haver (Club Guy & Roni), Arnold Marinissen (Conservatorium Amsterdam), Joop Mulder (Sense of Place) en Romain Bischoff (Silbersee) de nieuwe Spr!tzl-makers voor 2019 bekend. De (besloten) pitches hiervoor vinden eerder op de dag plaats. Nieuwe makers met een ‘dwaas’ idee hebben nog tot 4 juni de tijd om hun plan in te dienen www.spritzl.com. De afterparty in de Tolhuistuin wordt een avond vol muziek en dwaze kunst. Het programma hiervoor wordt later bekend gemaakt.

Voorafgaand aan dit programma in de Tolhuistuin is er in The Loft op de 16e verdieping van de A’DAM Toren het evenement Fresh Fish. Toptalenten van verschillende muziek-, kunst- en theateracademies verrassen het publiek met onverwachte performances en trekken je mee in hun wereld. Ook hier kan een publieksprijs verdiend worden! Deze wordt tijdens de afterparty uitgereikt aan de Fresh Fish-act die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren.

Voor meerinformatie zie www.spritzl.com