Silbersee ensemble in residence November Music 2018

Silbersee is er trots op om Ensemble in Residence te zijn op November Music

Silbersee is er trots op om Ensemble in Residence te zijn op November Music, het festival voor nieuwe muziek dat van 2 t/m 11 november in Den Bosch plaatsvindt. Onze volgende voorstellingen zijn te zien op November Music:

Stille Nacht am Silbersee - met Anna Enquist

Zaterdag 3 november, Grote Kerk Den Bosch, 19.00 uur

Samen met schrijfster Anna Enquist brengt Silbersee een winteravond met verhalen en bespiegelingen, woorden en muziek. Als een literaire nachtmis, vol poëzie, hoop en troost. Het muzikale hart van de avond wordt gevormd door the little match girl passion van David Lang. Deze aangrijpende winterpassie, een bewerking van het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes, werd in 2008 bekroond met de Pulitzer Prize.

Klik hier voor kaarten

DIDO DIDO - co-creatie met NBprojects en Ulrike Quade Company

Woensdag 7 november, Verkadefabriek Den Bosch, 20.45 uur

Regisseur/choreografe Nicole Beutler en muzikaal leider Romain Bischoff lieten zich inspireren door Henry Purcells beroemdste aria: 'Dido's Lament' uit de opera Dido en Aeneas. Ontheemd en door liefdesverdriet verslagen, besluit Dido een einde aan haar leven te maken. "Remember me, but forget my fate." Paradoxaal genoeg zorgen haar laatste woorden er juist voor dat haar lot diep in ons geheugen gegrift staat.

“Zie het maar eens droog te houden.” ★★★★ De Volkskrant

Klik hier voor kaarten

Stimmung

Donderdag 8 november, Grote Kerk Den Bosch, 18.45 uur

Een twintigste-eeuws meesterwerk dat inmiddels vijftig jaar oud is maar nog niets van haar grandioze glans heeft verloren. Met ‘Stimmung’ schreef Duitslands bekendste naoorlogse componist Karlheinz Stockhausen een van zijn toegankelijkste en mooiste werken. Een koorwerk van ruim één uur waarin de meester een magistraal spel ontketent met boventonen. Naast ‘Stimmung’ van Stockhausen worden er gelijkgestemde koorwerken uitgevoerd.Anthony Fiumara schreef met ‘Graduales 1 & 2’ (2007) twee eigentijdse stukken voor de stem, deels gebruikmakend van canontechnieken uit de renaissance. Van de Koreaanse componiste Seung-Won Oh wordt haar werk ‘Recollection for ChoHee’ (2006) uitgevoerd, geïnspireerd op poëzie van deze zestiende-eeuwse Koreaanse schrijfster.

Klik hier voor kaarten

Publiciteitsbeeld: Lara Gasparotto, courtesy Lara Gasparotto/Stieglitz19