Silbersee bedankt Milieudefensie

De aarde wordt geteisterd door menselijke machten. In ons beleidsplan staat het zwart op wit: 'uiterlijk in 2027 produceert Silbersee CO2-neutraal'. We nemen de komende jaren kleine stappen voor een zo groots mogelijk effect. Gelukkig zijn er helden die de strijd voor een leefbaar klimaat grandioos voeren. We wilden hen nu eerst bedanken. Guus en Frank van der Steen vertaalden ons gevoel in een artistieke creatie die we in combinatie met een brief aanbieden bij Milieudefensie. We delen de boodschap nu ook graag met jullie. Met Broken Shells zeggen we: "we thank you, from the bottom of our heart!" 


Silbersee
Zeeburgerdijk 84
1094 AG Amsterdam

Milieudefensie
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam

Betreft: Silbersee bedankt Milieudefensie

Zeer geachte Donald Pols,

Dit is een brief van dankbaarheid, voor u en al uw collega’s van Milieudefensie. Een brief waarin we namens Silbersee een diepe buiging willen maken en onze grote waardering uitspreken voor de moed die getoond is om een belangrijke stem te laten gelden. Een stem voor de toekomst. Een stem voor een betere wereld voor uw en onze kinderen. De uitspraak in de rechtszaak tegen Shell was een historische overwinning die, ook voor ons, een doorbraak betekent voor een nog groter geloof in de goede afloop. Voor meer vertrouwen in de kracht van de mens om gevaarlijke klimaatverandering wél tegen te kunnen gaan.

Want we voelen ons soms ook zo nietig. We fluisteren in een wereld waarin de grote machten de geluiden van angst overstemmen. We zingen, maken of zoeken in stilte naar manieren om mee te mogen tellen. We zouden al die gevoelens van wanhoop zo graag omzetten in een klinkend protest. Jullie hebben daarin nu een groots voorbeeld gegeven en geholpen het vuurtje aan te blijven wakkeren. Dankzij deze overwinning is de waarde van een collectieve stem nogmaals bevestigd.

We zijn een gezelschap van creatievelingen rond Romain Bischoff. Een zootje ongeregeld, maar met allure. Een productiehuis zonder eigen huis, dat zich overal thuis voelt en hedendaagse operavoorstellingen maakt. Binnen ons huidige artistieke beleid is duurzaamheid een speerpunt. We zetten alles in gang om uiterlijk in 2027 CO2-neutraal te produceren. We voelen de urgentie ons in te zetten voor de aarde waarop ook onze voetafdruk zal achterblijven. 

Voor nu wilden we iets terugdoen. Om dat wat we invoelen artistiek te vertalen, hebben we onze huisschrijver en performer Guus van der Steen gevraagd jullie een ode toe te schrijven. Een uiteenzetting over de schoonheid van protest. Broken Shells is een lofdicht, een klein kunstwerk om in nederigheid onze dankbaarheid te tonen.

Deze video is uiteraard ook bedoeld voor Actionaid, Bothends, Fossielvrij NL, Jongeren Milieu Actief, De Waddenvereniging, Greenpeace en de ruim 17.000 mede-eisers die zich zo hebben ingezet.

‘We thank you, from the bottom of our heart!’


Met vriendelijke groet,

Silbersee