Muzikale pelgrimstocht vraagt aandacht voor bootvluchtelingen

Silbersee’s muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter roept op tot bezinning en vraagt aandacht voor bootvluchtelingen rondom de Egeïsche Zee.

Op 24 december 2021, kerstavond 20:00 uur, presenteert Silbersee in samenwerking met Muziekgebouw aan ‘t IJ, de online stream van Stille Nacht am Silbersee op onze website én op Cultuurticket.nl, hét nieuwe streamingplatform voor de culturele sector. 

De nieuwe Componist des Vaderlands 

Stille Nacht am Silbersee is een magisch hoorspel en muzikale pelgrimstocht ineen over een zeereis als metafoor voor ons stuurloze leven tijdens de pandemie. De hoofdrol is voor topactrice en tweevoudig Theo d’Or-winnares Ariane Schluter. De muziek geschreven door jazzpianist en kersverse Componist des Vaderlands Martin Fondse. De complete opbrengst van de online ticketverkoop wordt gedoneerd aan Aegean Boat Report.

Een hoopvolle boodschap met de kerst

Juist in een tijd dat de zalen haar deuren weer hebben moeten sluiten, willen Silbersee, Muziekgebouw aan ‘t IJ en Cultuurticket dat zoveel mogelijk mensen Stille Nacht am Silbersee kunnen zien en ervaren tijdens de kerstdagen. De voorstelling biedt een meditatieve onderdompeling, roept op tot bezinning. En doet hoop leven door de klanken van de Armeense Duduk van Raphaela Danksagmüller en Midden-Oosterse Ud van Jawa Manla. De Theaterkrant: "Het geheel is van een grote intimiteit en sfeer. [...] Mooie zinnen over de wiegende zee en de hallucinerende ritmiek van de golfslag geven een sensatie alsof jijzelf, als toeschouwer, omgeven bent door die zee.” 

Hele opbrengst naar bootvluchtelingen 

Stille Nacht am Silbersee is vanaf 24 december on demand te bekijken op Cultuurticket en op silbersee.com. Kijkers dragen met de aankoop van hun ticket direct bij aan de humane behandeling van bootvluchtelingen rondom de Egeïsche Zee, omdat de volledige opbrengst van de stream wordt gedoneerd aan de Noorse NGO Aegean Boat Report.