Guus van der Steen genomineerd voor een Zilveren Krekel

De VSCD Theaterjury heeft de nominaties voor de Zilveren Krekels bekend gemaakt; dé prijzen voor meest indrukwekkende productie en prestatie in het jeugdtheater. Met grote trots delen wij dat Guus van der Steen door zijn indrukwekkende rol in de Toverfluit, een coproducties met de Toneelmakerij, in het rijtje van genomineerden vermeld staat.


Guus is als performer zowel in de muziek- als in de theaterwereld al jarenlang actief. Samen met zijn broer, visual artist en componist, Frank van der Steen vormen ze de Nederlandse hiphopformatie Kern Koppen.
Sinds een aantal jaar is Guus van der Steen als spoken word artist, acteur en tekstschrijver onderdeel van de Silbersee familie. Naast zijn rol als Moon in de Toverfluit was hij eerder o.a. betrokken als huisschrijver bij House of Spr!tzl, en als performer in de oeropera Aardappelvreters.   

Toverfluit
In 2019 bundelde Silbersee de krachten met de Toneelmakerij en presenteerde een volstrekt eigentijdse versie van Mozarts meesterwerk waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een magisch muziektheater voor de hele familie. Het resulteerde in een spannende, sprookjesachtige opera waarin Guus zijn rol met verve speelde. Dat de VSCD Theaterjury dit unieke talent heeft opgepikt en hem nu heeft genomineerd voor een Zilveren Krekel, vervult ons met grote trots en onderschrijven we van harte!

Namens de Toneelmakerij én Silbersee: van harte gefeliciteerd Guus!

De jury over zijn vertolking van Moon in De Toverfluit (7+)
‘Guus van der Steen excelleert in de rol van Monastatos die kortweg Moon is geworden. Deze acteur/muzikant/spoken word artist is helemaal op zijn plek. Guus geeft fantastisch gestalte aan een karakter dat een enorme ontwikkeling doormaakt; van een irritant kruiperige slechterik tot de best wel aandoenlijke en zelfs sympathieke held. Van zijn eigenaardigheid maakt hij zijn kracht. Van der Steen kleurt fenomenaal mee met zijn personage, heeft een geweldige timing en humor. En ontroert.’

Prijsuitreiking
Tijdens het Nederlands Theater Festival en NTFjong van 2 t/m 12 september 2021 worden de genomineerde voorstellingen, indien productioneel haalbaar, gepresenteerd in Theater de Krakeling. Tijdens de Jeugdtheatermiddag op zaterdag 11 september ontvangen de genomineerden hun Zilveren Krekel. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater, waar de Gouden Krekel 2020-2021 voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ in het jeugdtheater wordt uitgereikt.

Klik hier voor de alle nominaties


Fotografie: Sanne Peper