Met haar grote liefde voor muziek, taal en theater heeft zangeres Sterre Konijn een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Ze zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde. Ze zingt en acteert in muziektheaterproducties en speelt daarnaast theremin, duduk en viool. Ze componeert, improviseert, arrangeert en vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres. Sterre trad op in Het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook op een mesthoop op Terschelling en in de lucht boven Florence.

Sterre studeerde klassieke zang, heeft een master in Muziektheater en leerde alle mogelijkheden van de stem kennen in haar opleiding aan het Deense Complete Vocal Institute. Daarnaast studeerde ze Italiaans aan de universiteiten van Amsterdam en Rome.

Ze won het Concours de la Chanson Alliance Française en was te horen bij o.a. radio4, Podium Witteman, Kunststof en Vrije Geluiden. Haar debuut-cd 'een', een conceptalbum op de grens van muziek en theater, werd lovend ontvangen. 

Sterre is maker binnen Waterwende: ons atelier voor klimaatpositieve makers.

"Ik hou van zingen, theremin, duduk,
theater, taal, poëzie,
oude muziek, avant-garde, wereldmuziek,
de zee, de sterren, Rome.
Ik ben gepassioneerd, een twijfelaar en vriendelijk voor de aarde en haar bewoners. Ik heb oren die altijd willen luisteren naar de verhalen van andere mensen, en zelf vertel ik ze ook graag. Dit alles vormt mijn werk tot genre-overschrijdend en multidisciplinair, altijd beginnend vanuit mijn stem en altijd vanuit de wens om te verbinden. Bij Silbersee vind ik dezelfde waarden, en de ruimte om mijn eigen signatuur te ontwikkelen. Daarom verbind ik me graag aan dit gezelschap.
"

Producties van Sterre