Romain Bischoff begon zijn carrière als solist bij Les Art Florissants te Parijs. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig operazanger: van Renaissance tot Contemporary, van Mozarts Nozze tot Xenakis’ Déesse Athéna, en van Bachs Matthäus tot Honeggers’ Le Roi David

Romain zong in vele Europese operahuizen en festivals, waaronder Hollands Festival, Dresdner Tage der Zeitgenössischen Musik, Festival Agora, La Biennale die Venezia, Donaueschinger Musiktage, Festival Musica Strassbourg, Ruhrtriennale en Wien Modern.

Naast zijn werk als operazanger, is hij ook dirigent, muzikaal dramaturg, conceptontwikkelaar, casting director en regisseur. Inmiddels heeft Romain een vijftigtal premières en hedendaagse opera’s op zijn naam staan, waaronder Georges Aperghis' en Yannis Kyriakides’ Homo Instrumentalis, de oeropera trilogie Dijkdrift, Aardappelvreters en Kaapdiegopeiekoop, Claude Viviers Kopernikus, Seung-Won Oh’s Lege Wieg/Boş Beşik en Raphaël Cendo's Introductions aux Ténèbres.

Sinds 2002 is Romain oprichter en artistiek directeur van Silbersee.

"Silbersee is voor mij al jaren een warme familie waarmee ik het voorrecht heb om kunst te maken, samen met artiesten van velerlei signatuur. Mij is niets te gek, behalve De Toppers misschien. Alhoewel... Mijn motto is sinds jaar en dag: de toeschouwer recht in het hart raken, met spel, dans, filmbeelden etc. Maar de muziek blijft het kloppende hart. Opgegroeid tussen koeien en varkens, en later een heel ander pad te zijn opgegaan als operazanger en koordirigent, heb ik sinds vele jaren de kans om kunst te maken waarin mijn roots op de een of andere manier altijd weer terug te zien zijn. Natuur, dieren, senioren, robots, zangers, componisten, dansers, de boer en de oud-burgermeester werken samen, zijn te bewonderen in verschillende voorstellingen. We gaan collectief te werk, we proberen iets schitterends voor elkaar te krijgen, waarbij we de imperfectie altijd omarmen."