Labalou Kaito Winse werd geboren in een griot-familie uit Lankoué, een dorpje in de Sourou-regio van het Afrikaanse Burkina Faso. Als zanger en multi-instrumentalist beheerst hij meerdere instrumenten en wisselt moeiteloos af tussen kalebas, boog, Fulani-fluit, kora en tama (een trommel waarmee je spraak kan imiteren). Kaito's krachtige en betoverende stem doet denken aan de intensiteit van operastemmen en nodigt uit om te luisteren naar boodschappen die eeuwenoude waarheden dragen.

Als hoeder van de Fulani-traditie uit zijn dorp is Kaito als een kameleon in een eclectisch muzikaal universum. Hij werkte vele jaren samen met Tartar(e), de gerenommeerde Franse schrijver, acteur en toneelschrijver (SACD 2015 Street Arts Award) en is lid van de experimentele noisepunkband Avalanche Kaito (Glitterbeat Record). Zijn eerste soloalbum 'KALADOUNIA' werd uitgebracht in 2020 bij Rebel up! Records en ontving enthousiaste reacties, met name in Songlines Magazine en de Transglobal World Music Charts. Kaito maakt onderdeel uit van Jeunesses Musicales 2022-2024 catalogue om zijn traditie door te geven op scholen.

Kaito is maker binnen Waterwende: ons atelier voor klimaatpositieve makers. Hij maakt deel uit van Aurélie Lierman's performance UMVA! en zal aankomend jaar een eigen voorstelling in productie brengen bij Silbersee.

"Silbersee's liefde voor de stem maakt het voor mij mogelijk mijn werk te spiegelen en te ontwikkelen, en mijn visie op het zichtbare en het onzichtbare te delen met en zo groot mogelijk publiek. Silbersee is een gezelschap dat een vruchtbare omgeving biedt aan kunstenaars om zichzelf te laten zien."

Producties van Kaito