Dunja Jocic is een Servisch/Nederlandse choreograaf werkzaam is in Amsterdam. Ze werd geboren in Belgrado (voormalig Joegoslavië) in 1978 in een familie van filmmakers. Voordat ze aan haar dansopleiding begon aan de Codarts Dansacademie in Rotterdam, waar ze in 2002 afstudeerde, was Jocić een professioneel ritmisch gymnaste en lid van het Joegoslavische Olympische team.

Jocic werkte samen met gerenommeerde regisseurs en dansgezelschappen, zoals Club Guy & Roni (NL) en Ballet du Nord (FR), Emio Greco en Pieter C. Scholten (ICK Amsterdam, NL) en Saskia Bodekke en Peter Greenaway. Zij heeft meerdere choreografieprijzen ontvangen, waaronder de BNG Bank Dansprijs voor Uitstekend Talent (2016) en de begeerde Zwaan voor Beste Dansproductie 2020-2021 voor The Panther.

Begin 2021 is Jocic geselecteerd voor het Fast Forward-programma van het Fonds Podiumkunsten NL. Momenteel werkt ze samen met Staatstheater Braunschwijk, en met het Noord Nederlands Toneel aan de voorstelling The Previous Owner. Eind 2024 staat Seven Deadly Poodles op de bühne in samenwerking met Silbersee.

"As an artist I need to operate in many different and unfamiliar spheres. Silbersee is a company that is pushing the boundaries of what opera is and that is a place where we meet. They are adventurous and risk taking as art needs to be. Its not a safe place. The ambition and vision makes our paths cross in Faust. Looking forward to our need for collaboration."