Dané Vonk (1992) is beeldend kunstenaar en tijdens haar maakproces altijd opzoek naar interactie; want hoe kun je in gezamenlijkheid een werk plaatsen in de publieke ruimte? Dané handelt intuïtief, denkt graag groots en meeslepend, maar is bovenal ontwapenend; Met haar ontdekkingen en ideeën laat ze mensen vanuit hun eigen kracht met haar meebewegen. 

En zo ontstaan er kunstwerken midden in een natuurlandschap, in de publieke ruimte, binnen een alledaags tafereel of gewoon op straat. Met oog voor materiaal, gevoel voor duurzaamheid en betrokken bij het sociaal maatschappelijk gesprek.

Dané studeerde in 2018 af aan de Design Academy in Eindhoven. Sindsdien werkt ze als autonoom kunstenaar en als programmamaker bij Stichting de Vrolijkheid in Utrecht. In 2023 is ze als initiatiefnemer van Project Weerwoord actief in de wijk Slotervaart. Een combinatie van kunst en klimaatbewustzijn dat in vier seizoenen op vier locaties vorm krijgt. Spelenderwijs betrekt Dané buurtbewoners bij het ontstaan van ruimtelijke kunstwerken en exposities van verzameld of gedoneerd afvalmateriaal. 

"Door Silbersee ben ik een spel gaan maken van hergebruik van materialen."

Producties van Dané