Celine Daemen (geboren 1995, Schimmert) is een regisseur van transdisciplinaire kunst. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van theater, muziek, beeldende kunst en technologie. Na haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte ze verschillende producties waarin onderdompeling in zowel muziek als een virtuele omgeving de rode draad vormen. 

Thematisch staan vragen over "zijn" centraal. Celine wil zintuiglijke ervaringen creëren die het publiek uitnodigen om de blik naar binnen te richten. Deze reis naar binnen brengt hen naar een plek waar persoonlijke associaties ontstaan als antwoord op universele filosofische vragen.

"Ik ben bij Silbersee aangesloten in het kader van het Nieuwe Makers traject van Fondspodium kunsten. In de toneelwereld had ik vaak het gevoel dat men niet zo goed snapte wat ik voor ogen had met het maken van een ‘beleving’ of een ‘ervaring'. Men wilde steeds dat ik een verhaal vertelde dat ergens over ging. De verhouding die ik in mijn werk zoek met het publiek is een andere, daarin passen Silbersee en ik goed bij elkaar. Bij Silbersee kan ik terecht met al mijn vragen over muzikale dramaturgie, waarbij die directe, ongemedieerde beleving voorop staat."

Producties van Celine