SPR!TZL logo

Oproep voor Spr!tzl Tage 2019

Van spoken word tot opera, van rap tot dans, van grunge tot cyberkunst.

Spr!tzl, het atelier voor dwaze kunstenaars van Silbersee, nodigt makers uit zich aan te melden voor de pitch op 7 juli 2018.

Acht jonge makers uit alle disciplines krijgen de mogelijkheid om hun plan te pitchen voor een interdisciplinaire vakjury. Daarmee maken ze kans op één van de drie beschikbare ontwikkelbudgetten van € 15.000,- om hun project te realiseren onder mentorschap van Silbersee gedurende seizoen ’18-’19. Het eindresultaat zal te zien zijn tijdens de Spr!tzl Tage 2019 (juli). Dan maken de drie makers bovendien kans op de publieksprijs ter waarde van € 5.000,- en is hiermee de Spr!tzl winnaar van 2019. Deze jury bestaat uit: Roni Haver (Club Guy & Roni), Arnold Marinissen (Conservatorium van Amsterdam), Joop Mulder (oprichter van Oerol, Sense of Place) en Romain Bischoff (Silbersee)

Meld je hier aan voor de Spr!tzl Tage 2019

Spr!tzl is een samenwerking met A Lab, A’DAM Toren, Muziekgebouw aan ’t IJ en de Tolhuistuin aan de Noordelijke IJ-oever. De Spr!tzl Tage vinden plaats op deze locaties in Amsterdam.

Eerste generatie Spr!tzl makers bekend

11-10-2017 | Manuel Kiros Paolini, Thanasis Deligiannis en Akim Moiseenkov zijn de eerste drie deelnemers van Spr!tzl. Zij zullen aankomend half jaar onder mentorschap van Silbersee en diverse coaches hun projectplannen gaan uitwerken. Afgelopen december vond in The Loft in de A’DAM Toren de kick off plaats waar de winnaars bekend werden gemaakt. Eerder die dag hadden verschillende formaties hun ideeën gepitcht voor de jury bestaande uit Roni Haver (Club Guy & Roni), Henk Heuvelmans (Gaudeamus), Joop Mulder (Sense of Place) en Romain Bischoff (Silbersee).

De jury koos voor de plannen van danser en theatermaker Manuel Kiros Paolini met zijn groep Teddy’s Last Ride, componist en regisseur Thanasis Deligiannis met zijn muziektheatergroep I/O en live electronics-performer Akim Moiseenkov met zijn groepsleden Dave Wismeijer en Jelle Huiberts. Zij ontvangen een ontwikkelbudget van 15.000 euro om hun project verder te ontwikkelen. De resultaten zullen te zien zijn tijdens het eerste Spr!tzl festival op 7 juli 2018.

Met Spr!tzl wil Silbersee jonge makers uit allerlei hoeken van het kunstenveld de gelegenheid bieden om nieuw werk te ontwikkelen dat de grenzen van hun eigen kunstdiscipline te buiten gaat.

Spr!tzl teaser